Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους υπευθύνους του ξενοδοχείου "ΜΑΪΣΤΡΑΛΛΙ" στη Ζάκυνθο…
Το ξενοδοχείο Μαίστράλι προσφέρει ένα πλούσιο πρωινό με τοπικά προϊόντα, ενώ μια ποικιλία από εστιατόρια και ταβέρνες τόσο κοντά όσο και μακριά αναδεικνύουν την καλύτερη κουζίνα της Ζακύνθου. Από το ξενοδοχείο μπορείτε να περπατήσετε μέχρι την παραλία Άμπουλα όπου οι παραδοσιακές παραθαλάσσιες ταβέρνες προσφέρουν εξαιρετικές σαλάτες, κύρια πιάτα και θαλασσινά, ελκυστικά τόσο για χορτοφάγους όσο και κρεατοφάγους.
Το νησί της Ζακύνθου έχει ευλογηθεί με μια ποικιλία από τοπικά προϊόντα χάρη στο υπέροχο κλίμα του. Φυσικά όλες οι ελληνικές νοστιμιές σερβίρονται στα εστιατόρια του νησιού, από το τζατζίκι με σκόρδο και γιαούρτι έως το μουσακά από μελιτζάνα. Ωστόσο, εκείνοι που επιθυμούν ακόμα πιο εκλεκτά παραδοσιακά τοπικά πιάτα θα συναντήσουν μια ποικιλία από ειδικά πιάτα για τα οποία η Ζάκυνθος φημίζεται.Ένα από αυτά τα πιάτα είναι το στιφάδο που γίνεται είτε με κουνέλι ή μοσχάρι, και ένα άλλο είναι το αρνίσιο κρέας κατσαρόλας που ονομάζεται Κλέφτικο. Σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε το ντόπιο τυρί που ονομάζεται λαδοτύρι, το οποίο περιέχει ελαιόλαδο στη συνταγή. Μπορεί επίσης να συναντήσετε ένα σπάνιο αλλά νόστιμο σπιτικό πιάτο που ονομάζεται Σκορδοστούπι από μελιτζάνα και άφθονο σκόρδο. Το κύριο εθνικό πιάτο του νησιού θα μπορούσε να είναι η περίφημη Σάρτσα, ένα στιφάδο από μοσχάρι ή αρνί μαγειρεμένο με ντομάτα, σκόρδο, λαδοτύρι, ρίγανη και ελαιόλαδο. Πολλές συνταγές του νησιού χρησιμοποιούν πλούσιες ποσότητες ελαιολάδου, χάρη στην άριστη ποιότητα της ελιάς εδώ. Πράγματι, υπάρχει εξαιρετικό ελαιόλαδο σε όλο το νησί, συμπεριλαμβανομένης της βιολογικής ποικιλίας, όπως αυτή του Βιολογικού Ελαιουργείο του κ. Ελευθερίου Βούρτση στο Καλλιπάδο.
Οι λάτρεις των θαλασσινών θα απολαμβάνουν φρέσκα μεσογειακά ψάρια όπως μπαρμπούνια, φρέσκια σαρδέλα, ξιφία, λαβράκι, τσιπούρα κόκκινη, χταπόδι, γαρίδες και αστακό. Πάντα να ρωτάτε το εστιατόριο ποια είναι η φρέσκια ψαριά της ημέρας και να μην επιμένετε στην παραγγελία σας για ένα συγκεκριμένο είδος ψαριού.
Στην πιο γλυκιά πλευρά να δοκιμάσετε το ντόπιο ελληνικό γιαούρτι με μέλι στην κορυφή και να αγοράσετε παστέλι ή μαστιχωτό μαντολάτο με αμύγδαλο. Το νησί είναι επίσης γνωστό για τη γλυκιά, θρεπτική σταφίδα που χρησιμοποιείται σε πολλά ψωμιά και μπισκότα. Αγοράστε για τον εαυτό σας μια τσάντα ή δύο από αυτά για να δημιουργήσετε τις δικές σας εξαιρετικές δημιουργίες πίσω στο σπίτι.
Εάν είστε λάτρης του κρασιού θα πρέπει να δοκιμάσετε τα κρασιά του νησιού. Φτιαγμένο από τοπικά σταφύλια, το κρασί της Ζακύνθου έχει μια ενδιαφέρουσα γεύση χάρη στις μοναδικές κλιματικές συνθήκες και τα χαρακτηριστικά του εδάφους. Η Βερντέα , το λευκό κρασί έχει γίνει πολύ δημοφιλές σε όλη την Ελλάδα και θα πρέπει να ζωγραφίσει ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας, ενώ το βιολογικό κόκκινο κρασί από την ποικιλία σταφυλιών Αυγουστιάτης που συναντάμε συχνότερα είναι επίσης μια απόλαυση για τον γνώστη του κρασιού. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κρασί επισκεφθείτε το Λαογραφικό Μουσείο Οίνου στο Εργοστάσιο Οινοποιίας Καλλίνικας στο Καλλιπάδο.
Μια χρήσιμη συμβουλή, ρωτήστε το φιλικό προσωπικό και τους ιδιοκτήτες του Μαϊστράλι , θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε ένα τοπικό εστιατόριο που θα απευθύνεται στον ουρανίσκο σας ή να είστε τολμηροί και να ανακαλύψετε τα μυστικά της Ζακυνθινής κουζίνας μόνοι σας. Οπωσδήποτε να επιστρέψετε στο σπίτι σας με λίγο ελαιόλαδο, πλούσιο μέλι και λαχταριστά γλυκά μαζί σας.
Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους υπευθύνους του ξενοδοχείου "ΜΑΪΣΤΡΑΛΛΙ" στη Ζάκυνθο…
'Οπως σας είπαμε και λίγο πριν αποχωρήσουμε από το εκπληκτικό σας ξενοδοχείο... "Η ΑΡΙΣΤΗ…
Από Τις Καλύτερες Διακοπές Μας!!! Τα Πάντα Ήταν Καταπλητικά!!!Από Το Νησί Με Τις Ομορφιές…