Beach-travel-woman cropped 980x410Turtle-7561311small-nautilus-shell-with-oce cropped 980x410bicycle-with-baskeYoung-female-riding-her-horse--22427057 cropped 1376x575

Ζάκυνθος Εναλλακτικός Τουρισμός

Ζάκυνθος Εναλλακτικός Τουρισμός

Συντελείται μια ήσυχη μεταμόρφωση στο λουλούδι της Ανατολής ή Φίορο του Λεβάντε όπως η Ζάκυνθος ή αλλιώς το Ζάντε ονομάστηκε από τους Βενετούς κατακτητές στο παρελθόν. Αυτή η περιγραφή ταιριάζει με την πανέμορφη φύση που βρίσκεται εδώ, καθώς το νησί ανθίζει νωρίς την άνοιξη και τα τέλη Σεπτεμβρίου για να παραγάγει ένα μπουκέτο από χρώματα και μυρωδιές. Τα ειδυλλιακά δάση, η ενδιαφέρουσα χλωρίδα και η σπάνια πανίδα που εντοπίζεται σε όλο το νησί, προσκαλούν τους οικολόγους επισκέπτες να ανακαλύψουν (και ταυτόχρονα να σεβαστούν) ότι το καλύτερο έχει η Ζάκυνθος να προσφέρει. Υποβρύχια ρεύματα του νησιού διασφαλίζουν ότι η φύση και η γεωργία ευδοκιμούν όμορφα εδώ.

Οι ευκαιρίες για πεζοπορία αφθονούν και ο περίπατος μέσα από την πόλη ως το κάστρο είναι μια όμορφη διαδρομή στην εξοχή από μόνη της. Οι πιο σκληροπυρηνικοί φυσιολάτρες θα απολαύσουν την εξερεύνηση του τοπίου γύρω από το Άνω Γερακάρι, ένα τυπικό χωριό του νησιού. Το περπάτημα στους δρόμους των χωριών Τραγάκι και Κυψέλη θα σας μεταφέρει σε μια ανακάλυψη της φύσης και της φιλικής πλευράς του χωριού. Στις Βολίμες, στη βόρεια πλευρά του νησιού, μπορείτε να περπατήσετε κατά μήκος των υπέροχων μονοπατιών που θα σας οδηγήσουν μέχρι το μοναστήρι του Αγίου Ανδρέα. Άλλη μια καλή διαδρομή είναι αυτή που θα σας οδηγήσει μέχρι το χωριό Γύρι με θέα σε όλη τη διαδρομή προς την Κεφαλονιά και την ηπειρωτική Ελλάδα. Τέλος, να περπατήσετε γύρω από την χερσόνησο του Κεριού στη νότια πλευρά του νησιού για να απολαύσετε την υπέροχη θέα του κόλπου του Λαγανά, στη συνέχεια να περπατήσετε μέχρι το κρυστάλλινη παραλία του Μαραθιά, πριν πάτε στην λίμνη Κεριού.

 

Eco Zakynthos

Πέρα και πάνω από την εξαιρετική πεζοπορία, το νησί προσφέρει δυνατότητες για ιππασία χάρη στην εξαιρετική φύση και την ομορφιά, ή νοικιάζοντας ένα ποδήλατο για να εξερευνήσετε διάφορα μέρη αυτού του φυσικού παραδείσου. Αναμφισβήτητα η πιο σημαντική οικολογική πτυχή του νησιού είναι το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της Ζακύνθου, που φροντίζει για την υψηλή πληθυσμιακή πυκνότητα των χελωνών στο νησί (περισσότερο από οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα και μεταξύ των υψηλότερων στον κόσμο). Αυτά τα υπέροχα πλάσματα πρέπει να παρατηρούνται από απόσταση 10-15 μέτρων και ο βιότοπος τους δεν πρέπει να διαταραχθεί.

Αν είστε ταξιδιώτης με οικολογική συνείδηση ​​, θα απολαύσετε μια επίσκεψη στο ιδιωτικό πολιτιστικό και αγροτικό κέντρο Βερτζάγιο στην περιοχή Πηγαδάκια κοντά στο Καταστάρι. Ο χώρος περιλαμβάνει παραδοσιακά αντικείμενα του χωριού, δώρα και πολλά άλλα. Υπάρχει επίσης ένα μικρό αλλά ενδιαφέρον Λαογραφικό Μουσείο στο Βασιλικό, που εικονίζει την ιστορία του νησιού πριν από την ολοκληρωτική αλλαγή της ζωής λόγω του σεισμού του 1953. Θα πρέπει να κάνετε μια στάση στο Πέτρινο Πάρκο Ασκός στις Βολίμες, μια όμορφη περιοχή με τοπική πανίδα και χλωρίδα που θα σας γοητεύσει με την ατμόσφαιρα της Μεσογειακής βουνοπλαγιάς. Αίγες, πρόβατα, χήνες, κουνέλια, χελώνες, παγώνια, σκίουροι και πολλά άλλα ζώα, θα είναι εκεί για να σας καλωσορίσουν.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ανακαλύψετε τη Ζάκυνθο και να την γνωρίσετε είναι μέσα από τη φύση, το τοπίο και την άγρια ​​ζωή της. Κρατήστε το μυαλό σας ανοιχτό για τις φυσικές ομορφιές του τόπου και τις αρχαίες παραδόσεις, και θα ευλογηθείτε με μια εμπλουτισμένη και ευχάριστη διαμονή στο νησί. Το ξενοδοχείο Μαϊστράλι είναι η καλύτερη βάση για να αγκαλιάσει αυτές τις υπέροχες περιπέτειες.